5 начина да запазите дома си вашето хладно място

5 начина да запазите дома си вашето хладно място

По всичко личи, че настоящата гореща вълна забавя нашия ритъм, действия и мислене, разтопи мозъците ни.... сладоледите ни и т.н. И още по-лоша новина – старите ни познати от Daily Mail пуснаха разбиваща новина. Разбиваща!? Да, на пух и прах всичко ЕКО до сега: „Лудите екологични правила превръщат модерните ни домове в пещ: Експертите предупреждават, че превръщането на домовете ни в „зелени“, довежда от потенциално смъртоносен риск.“

Не е тайна обаче, че британците са обсебени от времето. Само от тях можете да чуете приказки, като „вгледай се в дъжда“, „вслушай се във вятъра“. Няма да са те, ако нещо не е драматично, песимистично и...дъждовно.

Очевидно новите и модерни домове до толкова са изолирани с изолация, че може да се каже, че направо ни „сготвят“ :)

Да, определено днес сме доста саркастични, но ето защо и още какво ни вдъхнови за това от статията.

Британците дават за пример т.нар. къщи Passivhaus, което всъщност е германска концепция за автоматизация на дома. Пасивните домове са фокусирани върху осигуряване на високи нива на комфорт за собствениците си, като същевременно използват възможно най-малко енергия за отопление и охлаждане. Стандартите за строителство, които се изискват тук, са изключително строги.

Странно е, как не чуваме такива твърдения в страни, като Германия или Австралия, където очевидно не страдат от „прегряване“, както британците? :)

Ето още как да предотвратим теорията им, да се предпазим от задуха и топлината в домовете ни и да видим кои са вредителите:

 

Затворете щорите

Трудно ще намерим вече дом без някакъв вид от разпространените щори. Независимо дали сте се спрели на ролетни, вертикални, хоризонтални или просто завеси, не забравяйте всяка сутрин, преди да излезете от дома, да ги затворите.

Ако имате моторизирани щори или завеси, можете автоматично да ги регулирате от разстояние в зависимост от прогнозата за времето, часа и деня, и дори разположението на слънцето.

 

Изгасете осветлението и уредите

Ненужно е да държите осветлението постоянно включено на всякъде или да не изключвате уредите от контакта, когато излизате от вкъщи. Това освен, че противоречи с пестенето на енергия, но и води до повишаване на температурата в помещението.

Много уреди произвеждат топлина, когато са на режим готовност. Изключете ги, ако можете. Със системата за домашна автоматизация, това може да стане с едно натискане или клик на телефона ви, дори и вече да сте излязли.

 

Отваряйте прозорците стратегически

Със сигурност, когато е толкова горещо на вън, ви се иска да отворите широко прозорците, да усетите полъха и вятъра, който навлиза в стаята и да позволите на хладния бриз да намери подслон във вашия дом. Ех, но не винаги става така, особено при градски условия и задушен, горещ ден. Всичко, което правите, е да пуснете горещия въздух при вас.

Вместо това, мислете стратегически. Ако сте в къща, отворете само долните прозорци, където е по-сенчесто, а на горните етажи забравете да ги отваряте. Така горещият въздух се издига нагоре, създава се естествено течение.

 

Инсталирайте температурни сензори

Контролирайте температурата на всяка стая според нуждите на всеки от семейството. Тук, чудесна работа вършат температурните сензори. Включете ги в контакта, настройте ги на желаната температура и сте готови.

 

Режим „Защита от прегряване“

След като сте инсталирали температурните сензори, идва ред на опцията „Защита от прегряване“, част от домашната система за управление.

Когато температурата достигне нивото на „прегряване“, режимът за защита ще започне своето действие, като се „свърже“ с вашите щори или завеси и задейства вентилационната система.

Ако температурата превишава необходимите градуси, а в дома вие сте оставили възрастни хора или домашния ви любимец, ще получите предупредително съобщение на телефона ви. Ефективен начин да предпазите и осигурите комфорт на близките хора.

 

Искате да научите повече за интелигентното отопление, охлаждане или контрол на дома, свържете се с нас на тел. 02 807 70 75 или ни пишете на office@adaptcontrol.com