Какво е интелигентната система за управление на дома?

Какво е интелигентната система за управление на дома?

Да автоматизираш дома си или т.нар. Smart Home (Умен дом) е всъщност доста забавен процес. Наистина! Има нещо толкова вълнуващо да контролираш всички важни устройства в дома си, само от едно единствено място... където и да се намираш. Да програмираш „сюжети“, като включите телевизора, осветлението, регулирате температурата, всичко с натискане на един бутон или няколко клика. 

Това ни навежда на мисълта, че „къщите на бъдещето“, както ги наричахме преди години, са вече тук. Те са вече „къщите на настоящето“. Практичност или преживяване? А може би и двете, и още нещо....

Но, за да разберете какво наистина представлява „умния дом“, как ще допринесе за комфорта в забързаното ни ежедневие, трябва ако не да го видите на живо, то поне на първи етап, да ви запознаем описателно в детайли. Само така бихме могли да ви пренесем в чудния свят на удобството и предимствата на автоматизацията на дома. 

Това съвсем не заменя преживяването на живо, но е чудесен начин да разберете какво е автоматизацията за дома и какво може ви да осигури. 

"Smart Home" или “Smart House” е термин, който обикновено се използва за определяне на жилище, което има уреди, осветление, отопление, климатици, телевизори, компютри, развлекателни аудио и видео системи, системи за сигурност и камери, които са способни да комуникират помежду си. Контролирани дистанционно по график, от всяка стая в дома, както и дистанционно от всяко място по света по телефона или по интернет. 

Smart Home е този, който осигурява на собствениците на жилища и следните нужни за „днешния“ човек необходимости: 


Комфорт

Инсталирането на интелигентни продукти дава на обитателите различни предимства - същите предимства, които технологията и персоналните компютри ни донесоха през последните 30 години - удобство и спестяване на време, пари и енергия.

Комфортът в днешно време не е привилегия, глезотия или скъпо удоволствие, той е необходимост, начин на живот. 


Сигурност 

Изграждането на система за дома от такъв тип, позволява освен всичките удобства и пестене на средства, но и нещо много важно за нас и дома ни, когато ние не сме под своя покрив. А именно сигурност

Симулирането на присъствие в къщата и апартамента, позволява да включвате и изключвате осветлението на дома си по всяко време. 

Това се осъществява, след като предварително е инсталирано приложение на вашия смартфон или таблет, чрез което можете да контролирате дома си където и да се намирате по света. 

Това да наблюдавате какво се случва във вашата „крепост“ е също едно от огромните предимства на система умна къща. Винаги ви информира при опасност – нарушител, авария, пожар чрез сигнализация и на телефона ви. 

 

Енергийна ефективност 

Нова важна черта на интелигентен дом е опазването на ограничените ресурси на Земята

Все повече и повече хора осъзнават способността да правят домовете си наистина умни - и зелени - като използват домашни контролери, интегрирани с всички домашни подсистеми, за да увеличат спестяванията, като контролират осветлението, покритията на прозорци, напояването и същевременно да наблюдават, ако са извън дома.

Умната система, не случайно е умна и спестяваща енергия. Само си представете следния сюжет – автоматично осветлението угасва, температурата се понижава, уредите се изключват и вие вече сте извън дома. А малко преди да се приберете, имате възможност да „подготвите“ дома си за вас отново само с един клик.  

Да живеем в хармония с природата е не само удоволствие, но и спестяване на собствените ни средства. 


Удобство по всяко време, навсякъде 

Много домашни контролери разполагат с вградени мониторингови системи, при които те изчисляват и регистрират използването от всички свързани устройства, като придават на собственика на дома повишена информираност и знания, за да направят необходимите промени. Тези системи могат дори да бъдат достъпни през интернет от всяка точка на света, така че собствениците на жилища да могат да коригират консумацията по всяко време, навсякъде. 

Това, с което можем да го сравним е, чувството като на автопилот. Ако искате да промените нещо, просто натискате върху екрана на устройството-майка, закачено на стена в дома ви или кликвате върху екрана на телефона ви. 


А за да работим всички заедно в една система, от Adapt Control предоставяме на всички наши клиенти още необходимата информация и лични напътствия, за да избератe най-подходящите продукти, като вземем предвид бюджета, нуждите и желаните крайни резултати. :)