Мисия „Умна къща“? Как и от къде да започнем?

Мисия „Умна къща“? Как и от къде да започнем?

Всеки от нас иска да превърне дома си в защитен, интелигентен дом. Развиването на собствените безжични технологии, вече предлагат модернизирането дори и на не нови апартаменти и къщи. Това беше и двигателят за нас при изработването им, защото доста хора именно мисълта за старите им домови ги спираше. Е, вече не е така! 

Има толкова много възможности. Сигурни сме, че въобще не сте и се съмнявали, предвид времето, в което живеем. 

Невероятна гама от  електронни устройства, които могат да бъдат включени в автоматизиран дом: системи за забавление, затъмняващо осветление, интелигентни термостати, електронни брави, модифицирани прозорци, списъкът продължава. 

 

 

Наличието на толкова много опции е чудесно, но също така може да бъде и леко пренатоварващо. Какви части трябва да включите във вашия дом? Колко трябва да похарчите? От къде трябва да започнете? Определянето на вашите лични приоритети в автоматизацията за дома ви, заедно с правилните компоненти и реалистичният бюджет са важни части от плана за домашна технология. Ето и няколко съвета от нас: 


Определете вашите основни нужди 

Вероятно сте имали по-специфични особеност, която са стимулирали интереса ви към система за домашна автоматизация от самото начало. 

Може би това е способността да наблюдавате дома си дистанционно чрез камера за наблюдение, докато сте на почивка? Или може би ви хареса идеята, да можете да регулирате светлините, термостатите и AV оборудването, като натиснете един бутон на смартфона си? Възможността да пестите енергия и пари? Да защитите дома си от бедствия или кражби?
 
Чрез идентифициране на вашите основни нужди, автоматизацията на дома ви, би била удобство, комфорт, развлечение, безопасност или ефективност. Ако разберете към кои фактори наклоняват везните, ще ви бъде много по-лесно при избора. 


Приоритизирайте нуждите си 

Сега, когато вече сте определили основните необходимости за управлението на дома ви, вие разбира се ще искате да ги приоритизирате. 

Ако сте заделили по.малък бюджет, се насочете към области, които смятате за най-важни. 

 

 

Например, ако пътувате много, имате деца, съхранявате скъпи вещи в дома си, сигурността е от най-голямо значение за вас. В такъв случай, използвайте по-голяма част от бюджета си за опазване на къщата и семейството ви. На по-късен етап, винаги можете да добавите цялостна система за забавление, управление на осветлението и други необходими елементи към домашната система. 


Определяне на бюджет

Тук е спорно, дали не трябваше да го поставим на първа позиция от важните фактори, но знаем, че не винаги сте готови с точен и фиксиран бюджет още преди да сте определили точно от какво имате нужда. 

Ние от Adapt Control, правим бюджетирането при автоматизация на жилището просто. Вместо да взимате заеми, да се чудите как да разпределите сумата, можете да платите вашата система за управление на дома на части. Установете пълен контрол първо във вашия хол, кухня или друга важна част от семейното жилище.

Когато сте готови, направете същото и за останалата част от жилището ви. Системата може лесно да се разширява и надгражда, за да постигне пълна автоматизация, която да ви осигури и пълен комфорт. 


Консултирайте се с професионалист

Екипът, който ще инсталира вашата система, определено има доста натрупан, голям опит във вашето вълнуващо начинание за дома. 

Ако вече сте определили и приоритизирали вашите нужди, това определено ще спести време и ще преминете леко през тази част от консултацията с екипа. Те могат да ви помогнат и при оптимизиране на бюджета и направата на най-доброто за вашия дом. 

Въоръжен с всякаква полезна информация, вашият професионалист ще може да проектира и инсталира система, напълно отговаряща на вашия начин на живот. 

По време на разговора, вероятно ще научите и някои нови, важни за дома ви необходимости. Отбележете си ги и ги запазете... никога не се знае, кога можете да поискате да приложим наученото. 

Ще можете да правите незначителни промени в рутинните процедури за автоматизация на вашата система, като се уверите, че тя винаги работи така, както искате.


Вдъхновете се 

Има толкова много хора по света и у нас, които вече използват интелигентните системи за управление на дома. Те намират нейното приложение на всякъде и за толкова много нужди. 

Освен за сигурност, пестене на средства и осигуряване на комфорт, много семейства с екологичен начин на живот, решават, че най-накрая са намерили „черешката на тортата“ за техния eco-friendly дом. Същото се отнася и за компании, чиито начин на работа спада към „зелената“ отговорност. 

Вдъхновете се от тях, черпете идеи и предложения. Решете кое най-доброто за вас.