Представяме ви: Умен дом за цялото семейство

Представяме ви: Умен дом за цялото семейство

Уютът е това, което прави дома, а ние хората сме тези, които го създаваме. Сигурността и удобството в 21 век можем да си ги създадем без проблем чрез любимите ни системи за управление на дома.

Какво обаче искаме да кажем с добре проектиран и балансиран дизайн на къща или апартамент?

Ето и днешният ни избор, който ще дадем за пример и се надяваме да ви вдъхнови.

 

 

Умен дом за цялото семейство....

Този удивителен, енергийно, ефективен дом се намира в Южен Оксфордшир, Юго-Източна Англия.

Малко поточе се „къдри“ около предната част на къщата, което дава усещане за спокойствие и уединение от останалото около дома.

За тези, които обитават и създават за себе си този дом, можем да кажем, че са хора от строителния бранш и влагат освен професионализъм, но и много любов в построяването на това прекрасно творение.

 

 

Тъй като къщата е построена на хълм, има само една страна, която пригежава естествена светлина. Холната и кухненската част са с отворено пространство, с малко стълбище, водещо към детската стая и стаята за игри. :)

По задният коридор са разположени трите спални, всяка от която разполага със собствена баня и гардеробна. Основната спалня има плъзгащи, стъклени врати, които ви отвеждат на терасата с изглед към поточето. Последната стая, в края на къщата е отредена за работещ офис.

 

 

Силата на природата

Ще останете очаровани от това, в какво е привърнат покрива, който е плосък.... и не, не е за плажни бани. Целият покрив представлява градина с тревна площ, естествена дървесина и остъклени части, помагаща на този дом, да остане верен на околната среда.

Слънчевите панели са разположени по тревната площ на покрива, за да се използва преимуществото на Слънцето. В допълнение към фотоволтаиците, този дом разполага с подземно и зонално отопление, контролирано от домашна система за управление. Това интелигентно управление на енергията, означава, че температурата на всяка стая, автоматично се настройва, така че да отговаря на нуждите на семейството.

 

 

Дискретната интеграция на технологията в цялата къща е изключително важна част при спецификацията на изграждането. Например, южната част от имотът е изградена цялата от прозорци, осветява помещенията и се самоохлажда с подходящата за това температура.

Използвайки системата за управление на дома, щорите са настроени автоматично, да се отварят и затварят, за да се постигне оптималната температура.

Домът е построен на хълм, така че е предвидена система за извличане, която разбира кога влажността е достигнала определено ниво и се задейства, за да отстрани влажността, според нуждите.

 

 

Smart home и бъдещето в един дом....

 

Унтелигентни щори

Автоматичните, интелигентни щори са така проектирани, че да реагират на температурата в помещението и да предотвратят прегряване на стъклото. 

Целта на тази удивителна функционалност е не само да избегне прегряване на помещението, но и да запази комфортната температура и да защити мебелите. Впечатляващо, нали? 

 

 

Интелигентно осветление

Вече знаем, че светлините в дома могат да повлияят на усещане и комфорт. 

В този дом е интегрирано и интелигентно осветление, което да създаде подходящата атмосфера - различни цветове, яркост, настройка "топлина", които са идеални за различни стаи и часове на деня. Умното осветление се грижи и за моментите, когато ненадейно лампите в банята останат забравени. 

 

 

Интелигентна аудио система

Аудио мултимедията в целия дом може да се използва за възпроизвеждане на конкретна музика, както и предпочитана радиостанция, в зависимост от вкуса на обитаващите конкретна стая. :) 

Тук собствениците са се погрижили и за това. Определено са се убедили в това, че е страхотно да се събудиш с любимата си песен, която зазвучава автоматично, да си вземеш душ след дълъг ден на фона на релаксираща музика или зазвучаващи определени звуци или мелодия, когато някой е на вратата. Възможностите с мултимедийно аудио са безкрайни. 

 

 

Интелигентна аларма за крадци

Сигурни сме, че веднъж опитали се крадец да нахлуе в дом с автоматична система за контрол, едва ли ще повтори опита си. 

Тук интелигентната аларма за крадци е настроена, така че да се свързва с мултимедийното аудио, зазвучава силна музика и мигащи светлини, истински "спектакъл". Забавно, нали? За крадците обаче, определено няма да бъде :) 

 

 

Собствениците и същевременно създателите на този впечатляващ енергийно-ефективен дом споделят, че желанието им е да създадат перфектно житейско преживяване за цялото семейство, което да носи и сигурност със себе си.

Дизайн отличаващ се от традиционните нови строителства и инсталирани интелигентни технологии, които напълно допълват всички аспекти на дизайна.

Е, определено са го постигнали. :)