Умна къща или интелигентно управление за дома

Умна къща или интелигентно управление за дома

Технологиите, които в началото са имали за цел да облекчат работата на хората навлизат в домовете ни. “Умната къща” е доказателство, че бъдещето ни ще бъде обвързано с технологиите и с удобствата, които те осигуряват. Нека разгледаме отблизо какво предлага “Умната къща” и защо носи това одухотворено име. И дали и вашият дом не е време да стане още по-модерен?

Автоматизация за дома
Чувствителни на докосване екрани (Touchscreens), с дружелюбен (Userfriendly) интерфейс ви позволяват да контролирате виртуално всички електроуреди в своя дом. Цялостен контрол на средата, управлявана от комфорта на удобния фотьойл или от което и да е друго място чрез интернет или мобилен телефон. Можете да контролирате от разстояние и вашата вила - да включите отоплението и осветлението преди да пристигнете или просто да наблюдавате системата за сигурност по всяко време.

Сигурност и наблюдение
Кой звъни на вратата? Вижте своя посетител и отворете, откъдето пожелаете. Музиката и звукът на телевизора се намалят автоматично при позвъняване на телефона или звънеца. Вие можете да използвате своята Adapt система дори за наблюдение от разстояние и контролиране на алармената система, когато не сте вкъщи. Преди да излезете автоматично можете да проверите дали всички врати и прозорци са затворени.

Контролиране на осветлението
Цялостен контрол на осветлението, дори когато не сте си вкъщи. Изберете си ниво на осветление, задайте определен сценарий или програмирайте домашното ви осветление да се включва и изключва автоматично. Не се тревожете, че в къщата няма никой, тъй като таймерите на програмата могат да бъдат настроени по ваше желание.

Аудиоразпределение
Слушайте любимата си радиостанция, CD, Mp3 или iPod плейлист, като всеки аудиоизточник може да бъде разпределен във всяка стая на къщата или извън нея. Наслаждавайте се едновременно на различна музика в отделните стаи или пуснете една и съща музика в цялата къща - идеално за купон.

Домашно кино и забавления
С едно докосване намалявате осветлението, спускате завесите/щорите и най-новият филмов хит оживява в комфорта на вашето собствено домашно кино с невероятен съраунд звук.

Управление на климатизацията и дома
Поддържайте своята идеална среда, като използвате системата за непрекъснато следене на температурата в къщата, регулиране на отоплението, вентилацията и климатика. Защо да не включите отоплението преди да сте се прибрали, посредством мобилния си телефон. Поливайте моравата в определени от вас дни и часове. Запалете си камината или задайте желаната температура на водата в басейна. Само попитайте и Adapt ще намери решение, което да отговори на вашите нужди.

.